Parturit hinta­vertailussa paikka­kunnittain

Katso lähin parturi parhaalla hinta-laatu-suhteella.

Parturien hinnat

Alla on yhteenveto koko Suomen hinnoista. Vertailussa on mukana yhteensä 301 parturia.

Normaali miesten hiusten leikkaus Nopea miesten hiusten leikkaus (esim. nykyisen mallin siistiminen) Koneajelu Lasten (poikien) hiusten leikkaus. Ikäraja vaihtelee liikkeittäin, tyypillisesti se on 7 tai 10 v.
Parturi työssään

Parturien palvelut

Hiustyyppejä, tyylejä ja makuja on loputtomasti. Parturin työ ei ole kuin ojan kaivuu, jossa halutaan aina sama lopputulos, ja se kaivaja on paras, joka kuopan tekee halvimmalla. Joskus parturin halutaan siistivän nykyistä kampausta, ja joskus pitkistä hiukset täytyy taikoa kokonaan uusi lyhyt kampaus. Koska hiusten leikkaus voi olla vaativuudeltaan ja kestoltaan niin erilainen, on partureilla ymmärrettävästi usein listattuna hinnastossa useita eri hintoja erilaisille töille.

Mistä sitten tiedän, tarvitseeko minun maksaa lyhyestä siistimisestä vai pitkästä mallinmuutoksesta? Jos hiusmallisi on perinteinen, edellisestä parturikäynnistä on noin kuukausi tai alle ja haluat vain samanlaiset hiukset kuin ennenkin, niin luultavasti tarvitset vain lyhyemmän ja halvemman parturiajan. Jos taas olet esimerkiksi kasvattanut monta kuukautta koneajelun jälkeen, ja haluat nyt jonkinlaista mallia kampaukseesi, niin tarvitset varmasti hieman enemmän aikaa vievän mallinmuutos leikkauksen. Jos asia arveluttaa, niin parturilta kannattaa aina etukäteen kysyä!

Joissain liikkeissä on tapana aina pestä hiukset, ja pesu sisältyy hintaan. Joissain liikkeissä taas pesusta saatetaan veloittaa erikseen pieni hinta, ja oletuksena hiuksia ei pestä.

Miten valmistaudun parturikäyntiin?

Kun menet parturiin, sinulta aivan varmasti kysytään, minkälaista palvelua ja minkälaisen kampauksen haluat. Kannattaa siis miettiä vastaus tähän jo etukäteen! Mielessäsi voi olla kuva siitä, mitä haluat, mutta sen kuvailu ei ehkä käykään niin helposti kuin ajattelisi. Mieti ja mittaile esimerkiksi etukäteen, miten paljon haluat, että hiuksista leikataan pois tai miten pitkät haluaisit hiusten olevan käynnin jälkeen. "Vähän" tai "lyhyt" on huonoja mittayksiköitä. Yhden lyhyt on toisen mielestä pitkä. Käytä mieluummin senttejä. Tarkkojen senttimäärien arvioiminen on vaikeaa, mutta helpompaa se on sinulle kuin parturillesi. Voit kotona hyvin mittailla viivoittimella hiuksia ennen parturikäyntiä. Jos haluat, että esimerkiksi sivut leikataan koneella lyhyeksi, on hyvä muistaa edellisellä kerralla käytetyn tallan numero. Numero vastaa suunnileen hiuksen pituutta millimetreinä. Esimerkiksi numero voi olla 9 tai 12.

Etukäteen etsityt mallikuvat voivat olla hyödyksi, kun kerrot parturille minkälaista kampausta haluaisit. Hiuslaatu ja kallon muoto vaikuttavat kuitenkin valtavasti siihen, miltä lopputulos kokonaisuudessaan tulee näyttämään, eli mieti mikä realistisesti on sinun hiuksillasi mahdollista.

Joskus tarkkaa mielikuvaa halutusta kampauksesta ei ole, ja se on tietysti sallittua! Parturiin voi hyvin mennä ja pyytää parturia ehdottamaan ideoita.

Nuoren miehen kampaus

Parturiin ajanvarauksella tai ilman

Liikkeeseen soittaminen ja ajan varaaminen on joidenkin mielestä epämiellyttävää. Nykyisin on onneksi monia partureita, jotka tarjoavat palveluitaan ilman ajanvarausta. Monet parturit käyttvät myös nettiajanvarausta, jossa sopivan ajan voi valita järjestelmän kalenterista. Joskus parturin voi myös maksaa etukäteen nettiajanvarauksen yhteydessä.

Vaikka parturiin on helppo marssia ilman mitään etukäteisilmoitusta, kannattaa pitää mielessä, että varsinkin suosittuina aikoina tällöin voi joutua jonottamaan pitkäänkin.

Muista aina tarkistaa esimerkiksi parturin omilta nettisivuilta etukäteen, suositellaanko ajan varausta, tai ottavatko he asiakkaita ollenkaan vastaan ilman varausta.

Mistä tiedän, mikä on hyvä parturi?

Jos viimeisen päälle siisti ja sopiva kampaus on tärkeä, niin sinulla luultavasti on jo oma luottoparturi. Vanhan parturin lopettaessa tai uuteen kaupunkiin muuttaessa uuden hyvän parturin etsiminen voi olla työn ja tuskan takana. Suosituksia voi aina kysellä ja arvosteluja etsiä, mutta monesti vain kokeilemalla löytää juuri itselleen sopivan parturin.

Monilla miehillä ei ole ehdottoman tarkkaa käsitystä, minkälainen oman kampauksen pitää olla. Hiusten lyhentäminen normaaliksi ja siistiksi riittää, eikä tätä tarvetta välttämättä tule montaa kertaa vuodessa. Tässä tapauksessa luultavasti mikä tahansa parturi osaa hoitaa asian aivan hyvin. Yleisesti kaikki parturina työskentelevät ovat kuitenkin kokeneita ammattilaisa.

Hinta ja laatu eivät kulje aina käsi kädessä. Jos parempaa tietoa ei ole, niin hyvän parturin etsintä on fiksuinta aloittaa edullisimmasta.